Det finns väldigt lite fakta angående hur en mans känslighet påverkas i vuxen ålder av omskärelse. Är det positivt eller negativt att vara omskuren? Och hur påverkar detta mannens sexliv?

The Journal of Urology publicerade nyligen en studie som ifrågasätter äldre forskning som påstår att förhud är det mest känsliga och i sin tur, det viktigaste delen på en mans snopp.

I studien deltog 62 män, 30 omskurna och 32 icke-omskurna i åldrarna 18-37 år. Forskarna undersökte saker som känsel, värme och smärtgräns och kom fram till att det inte fanns några skillnader mellan de två olika grupperna. Vidare undersökte de även tillfredställelse under sex, orgasm funktion, sexdriv och den generella tillfredsställelsen. Även detta resultatet visade på att det inte fanns några skillnader mellan de två olika testgrupperna.

Advertisement - Continue Reading Below

"Denna studie indikerar att neonatal omskärelse inte är associerat med förändringar i snopp känslighet och visar preliminära bevis på att förhud inte är den mest känsliga delen på snoppen", säger huvudförfattaren Jennifer Bossio från Queen's University Ontario.

Detta är ju extremt bra nyheter för alla snoppar där ute!

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?