Dejtinggurun Fredrik (25) berättar allt vi behöver veta om första dejten

Över en kaffe får Cosmopolitan veta alla tips, tricks och tankar om första dejten.

Mest läst

"Vad ska jag ha på mig? Vad ska vi göra? Shit, samtalsämnen - hmm ok, tänk Fanny - vad ska vi prata om? Hur kommer dejten sluta?" Ja, det är ju så klart den mest kända och nervösa dejten som jag pratar om - första dejten. Det spelar ingen roll om det är den snygga killen från baren dagen innan, en Tinder-matchning eller en kompis kompis, det finns alltid lite extra fjärilar i magen inför den första dejten. Som tur var fick jag chansen att träffa dejtinggurun Fredrik (25) från Göteborg över en kaffe. En väldigt charmig och social singelkille som gärna delade med sig av sina tips, tricks och tankar om första dejten.

Advertisement - Continue Reading Below

Cosmopolitan: Vad är det första du lägger märke till när tjejen kommer?

Fredrik: Definitivt leendet. Först kanske man får ögonkontakt men sedan kommer leendet och det är det absolut bästa. Det ögonblicket sätter också stämmningen för resten av dejten.

Cosmopolitan: Bryr du dig om vad tjejen har på sig?

F: Ja det är klart att jag gör. Jag tycker att det kan ibland förstöra stämningen om tjejen kommer dit och har fixat sig helt sjukt mycket - att hon nästan ser för bra ut. När man verkligen kan se att hon har lagt ner så sjukt mycket tid på att göra sig iordning för dejten. Och då känns det inte så avslappnat. Dock tycker jag ju självklart att det är trevligt om tjejen lägger ner lite tid på hur hon ser ut, men det beror också på vad för typ av ställe man träffas på.

Mest läst

Cosmopolitan: Vad vill du att en tjej ska ha på sig på första dejten?

F: Hellre mer casual än för uppklädd.

Cosmopolitan: Vad är det en tjej absolut INTE får göra på första dejten?

F: Något som är en riktig turn-off som tjejer tenderar att göra ganska ofta är att börja prata om sina ex. Och ja, tro mig, det händer ofta att tjejen kanske refererar till vad hon är van vid, som att hon lever i det förflutna. Då tänker jag bara, "Ok cool, men om du är där i tankarna - vad fan gör jag här då?!"

Related Article

Cosmopolitan: Hur vet du om en dejt går bra? Vad är ett tydligt tecken?

F: När man känner sig helt avslappnad. Man behöver inte lägga så mycket effort i att det ska fungera utan det bara kommer väldigt naturligt.

Generellt sätt är det ganska vanligt att tjejer försöker för mycket; allt från kläder, snack och hur en dejt "ska vara" – vissa kommer till dejten och redan förväntar sig att den ska vara på ett visst sätt, istället för att anpassa sig efter situationen.

Cosmopolitan: Vad är ett tydligt tecken på att dejten går dåligt?

F: Om vi inte har någon kemi – då kommer det inte fungera för mig. Jag drivs väldigt mycket av "the social connection" – så om vi inte har ett naturligt sätt att prata eller skratta tillsammans, då är det liksom ingen idé.

Cosmopolitan: Vad är din mest ideala första dejt?

F: Hmmm.... Det är nog att bara ha riktigt jävla kul och inte göra så mycket. Mer casual. Och jag tycker alltid det är nice att göra något på dejten, som en aktivitet, men konversationen och hänget ska fortfarande vara det som står i fokus.

Cosmopolitan: Hur skulle du kännas om en tjej tog första steget på första dejten?

F: I gillar verkligen inte när tjejer antar att killar ska ta första steget...

Jag skulle föredra att hon inte gör det. Eller nej, vänta! Jag har inga problem med att tjejen tar första steget, det tycker jag bara är härligt men jag vill inte ha så mycket eller för mycket interaktion på första dejten. Jag föredrar istället att verkligen lära känna personen och bygga upp spänningen, istället för att göra allt på samma gång.

Cosmopolitan: Vad för drink vill du att hon ska beställa? Finns det någon drink som får dig att tänka, "shit, det här är en cool tjej!"

F: Allt som bryter mönstret om vad jag förväntar mig att hon ska beställa är alltid en bra sak. Exempelvis om jag skulle hookea upp med en väldigt rockig tjej med konstig personlighet och sedan beställar hon in en Cosmopolitan. Det kan också vara en cool grej!

Related Article

Cosmopolitan: Finns det några frågor som hon skulle kunna ställa som skulle ge ett extra plus i kanten?

F: Jag gillar när tjejen är villig att öppna upp och dela med sig vid ett tidigt stadie – det visar att hon är genuin och självsäker. Jag vill helst skippa alla de där tråkiga frågorna om vad man gör, har för intressen och vad man tycker om vädret. Ju snabbare vi kommer ner på mer djupa och meningsfulla konversationer – ju mer plus skulle hon få.

Cosmopolitan: Vad skulle du tänka om tjejen blir för full på första dejten?

F: Om hon är sjukt mycket mer full än vad jag är, då kan det bli lite stelt. Men det beror lite på också hur hon beter sig när hon är full. Men generellt sätt tror jag att det är mer minus än plus, ja.

Cosmopolitan: Gör du någon form av stalking innan du träffar tjejen för första gången?

F: Det beror på hur jag lärde känna henne eller hur vi kom i kontakt. Om det är en Tinder eller Happn tjej så är det rätt vanligt att jag dubbelkollar namnet innan jag går. Lätt att jag även går igenom hennes bilder en gång till innan jag träffar henne, speciellt om det är en blind-date. Om det är någon jag har träffat på en fest så gör jag ingenting innan dejten.

Three friends browsing the net and drinking cocktails.
Related Article

Cosmopolitan: Ok, notan – oftast det jobbigaste på dejten. Vad är dina tankar om notan?

F: Om det är en bra dejt, eller nä även om det är en dålig dejt - är jag alltid villig att betala för min dejt, men jag tror att om tjejen visar att hon vill bidra tror jag nog att jag skulle respektera henne mer.

Cosmopolitan: Men om tjejen erbjuder, skulle du då ta emot pengarna?

F: Nej, eller om hon absolut inte vill släppa det och verkligen vill dela -lätt att jag kan dela notan då. Alltså om vi samanfattar; tjejer som antar att killen ska betala är väldigt osexigt medan tjejer som visar att de tycker det är viktigt att de bidrar också samt att de inte tar förgivet att jag ska betala hela notan, får pluspoäng i min bok.

Cosmopolitan: Skulle du gå hem med en tjej efter första dejten?

F: Kanske en eller två gånger utav tio. Men då måste den ha varit riktigt bra. Men vanligtvis nej.

Cosmopolitan: Vad är det mest pinsamma som hänt dig på första dejten?

F: Jag fick näsblod när vi började hångla. Ganska pinsamt.

Cosmopolitan: Om du skulle ge ett tips eller trick för första dejten till alla tjejer där ute, vad skulle det vara?

F: Försök inte för mycket. Var dig själv och lita på att det du är, är tillräckligt. Jag är liksom redan där av en anledning. Va dig själv och om det inte funkar då är det inte pga din personlighet utan snarare att vi inte klickade så försök inte vara någon du inte är och anpassa dig inte för mycket till den andra personen.

Related Article

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram

Vad tycker du?

Relationer
Dela
Varför du aldrig ska ligga med dina vänner
Är det verkligen värt det?
Shot of a young man piggybacking his girlfriend through a foreign city
Relationer
Dela
Saker din pojkvän gör som visar att han är en keeper
Så här vet du om du har en keeper på kroken
Relationer
Dela
De enda metoderna som garanterar att en kille bli kär i dig
De psykologiska tricken som fungerar på alla killar
Relationer
Dela
Övningen som ger dig ökad sexlust
Ny studie visar sensationella resultat!
Relationer
Dela
10 saker alla lyckliga par gör
Det är viktigt att ta vara på dig själv - och på varandra!
Relationer
Dela
Fråga en kille: Vad gillar killar i en tjej?
Cosmopolitans dejtingexpert Erik svarar på dina frågor
Relationer
Dela
De bästa relationsråden från par i lyckliga förhållanden
Äntligen får vi veta hemligheten 💕
Relationer
Dela
Det största misstaget tjejer gör när de dejtar, enligt mannen
Cosmopolitan pratar med ett gäng svenska killar om hur tjejer beter sig när de dejtar
Relationer
Dela
Sexställningar perfekta för par med stor längdskillnad
Små ändringar kan göra extrema skillnader till erat sexliv!
Relationer
Dela
Saker killar faller för hos tjejer... som är viktigare än utseendet
Gillar du mat, har ett driv och är inte rädd för att skita ner dig?