Hur du går vidare – efter att ha fått ditt hjärta krossat

Sex enkla knep som alla kan ha nytta av

Mest läst

Alla har säkerligen varit i en situation där vi har fått vårt hjärta krossat av någon. Vi kanske har blivit dumpade eller så har vår partner varit otrogen. Vad som än har hänt kan smärtan som uppkommer av ett brustet hjärta vara bland det värsta som finns. Du kan ha otroligt svårt att äta och rasar i vikt, svårt att aktivera dig och träffa vänner och att gå till jobbet kan känns som en omöjlighet. Det värsta när man är i en situation där man har blivit sårad är känslan av att man aldrig kommer att känna sig bra igen. Men lugn, det kommer bli bra. Det kan låta som en klyscha att tiden läker alla sår – men det stämmer faktiskt. Du kommer komma över personen i frågan och bli kär igen.

Advertisement - Continue Reading Below

Här är de ultimata tipsen för att gå vidare efter du fått ditt hjärta krossat:

Tillåt dig själv att vara ledsen. Om du verkligen har blivit sårad av någon måste du tillåta dig själv att vara ledsen. Du kan inte bara sudda bort alla känslor på en dag - dock måste du sätta en gräns på ditt sörjande. Sätt en gräns på tiden du ska ligga i soffan och tycka synd om dig själv och efter det får det vara nog och du måste anstränga dig för att gå vidare.

Mest läst

Sysselsätt dig själv. Trots att du kanske bara vill ligga i sängen, titta på Love Actually och äta Ben & Jerrys ur paketet så måste du hitta på saker för att det ska kännas bättre. Gå ut och spring, gå på bio med en kompis eller ha en helkväll ute med tjejerna. Allt du gör kommer att få dig att må bättre.

Prata av dig. Försök inte döda en känsla helt genom att ignorera den. Prata av dig med kompisarna och familjen – till sist kommer du komma till en punkt då du är så så trött på att höra din egen röst och den där killes namn kommer få dig att må illa. Tänk dock på att inte prata med samma person hela tiden, för hur viktig du än tycker att din relation med den här killen är finns det en gräns för hur mycket en annan människa orkar höra.

Döva inte smärtan med alkohol. Självmedicinera inte ditt brustna hjärta med alkohol – det kommer bara att göra det värre. Fokusera istället på saker som kommer att få dig att må bättre som hälsosamma juicer, yoga, promenader och löpturer. Allting som kan öka till välbefinnande kommer till sist att göra så att du glömmer bort den där idioten.

Klä upp dig. Om du sätter på snygga kläder, fixar håret, sätter på läppglans och ett par klackar innan du går ut kommer du att må tusen gånger bättre om du glider runt i dina mjukisbyxor, osminkad med smutsigt hår. Tro mig, det kommer göra skillnad.

Flörta lugnt. Du kanske har hört att det bästa sättet att gå vidare är att hitta någon annan du blir intresserad av. Detta stämmer absolut – men ta det lugnt i början. Bara för att du är singel behöver du inte direkt gå hem med massa killar och ladda ner alla dejtingappar som finns. Flörta lugnt och ha tålamod. Tillslut kommer du att hitta en kille som får ditt hjärta att smälta.

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Relationer
Dela
Underbara tips för att boosta din sexlust
Pröva dessa fyra enkla tips och se om du på ett enkelt sätt kan öka din sexlust!
GIF
Relationer
Dela
5 sexställningar för tjejer med långt hår
Din blow out kommer att tacka dig
Relationer
Dela
Frågorna han vill att du ställer på första dejten
Och nej, det är inte frågor om sex.
Couple playing in bed
Relationer
Dela
8 sätt att hålla sexet hett (utan piskor och kedjor)
Vanilj är den populäraste glassen av en anledning, okej?
Relationer
Dela
Varför du aldrig ska ligga med dina vänner
Är det verkligen värt det?
Shot of a young man piggybacking his girlfriend through a foreign city
Relationer
Dela
Saker din pojkvän gör som visar att han är en keeper
Så här vet du om du har en keeper på kroken
Relationer
Dela
De enda metoderna som garanterar att en kille bli kär i dig
De psykologiska tricken som fungerar på alla killar
Relationer
Dela
Övningen som ger dig ökad sexlust
Ny studie visar sensationella resultat!
Relationer
Dela
10 saker alla lyckliga par gör
Det är viktigt att ta vara på dig själv - och på varandra!
Relationer
Dela
Fråga en kille: Vad gillar killar i en tjej?
Cosmopolitans dejtingexpert Erik svarar på dina frågor