Gör slut med din partner - metoderna för att såra honom så lite som möjligt

Vi svarar på en av världen äldsta frågor: Hur gör man slut med sin partner utan att krossa hans hjärta?

Mest läst

Ingen gillar att göra det, men ibland måste det göras. Att göra slut med din partner är inte lätt, men när du väl har bestämt dig för det så finns det ett antal sätt att göra det på som gör det lite mer skonsamt för honom. Och med skonsamt menar vi inte en post-it lapp eller ett Whatsapp meddelande... För inte hade väl du velat höra nyheten på det sättet? Här är våra bästa tips för att göra slut med din partner.

Advertisement - Continue Reading Below

Tips för att göra slut med din partner

1. Välj rätt plats. När du ska göra slut med din partner är det A och O att hitta det rätta stället och tiden att göra det på. Om han bor ensam, hitta ett litet café i närheten - så slipper han ta tunnelbanan eller bussen genom halva stan efter att du släppt den stora bomben. Om din pojkvän är den dramatiska typen (manliga drama queens är mycket värre än kvinnliga!) kan det vara bra att välja en plats där han inte vill ställa till en scen. Som ett café där massa småbarnsfamiljer brukar hänga på. Den ideala situationen hade varit att ni träffas, du droppar bomben, ger honom en axel att gråta på sedan skickar du hem honom för att bearbeta allt med Xbox och Ben & Jerry (det är i alla fall så jag föreställer mig att killar bearbetar dåliga nyheter....).

Mest läst

2. Bara gör det. Du vet hur man ibland kan känna att något jobbigt ska hända? Som när dörrklockan ringer en söndag morgon och man vet att det är grannarna som är där för att klaga om gårdagens fest eller Jehovas vittnen och en 30 minuters lång diskussion. Du har förmodligen grubblat över tanken om att göra slut ett bra tag, och även om du inte har pratat med honom om det så är det svårt att hålla sådana tankar helt för sig själv. Så när du äntligen har kommit så långt att du är redo att berätta för honom, så har han nog anat att något är fel. Därför är det bra att inte vänta allt för länge innan du berättar, för det kommer bara bli jobbigare och jobbigare för båda. Sätt er ner, drick en kopp kaffe (eller något lugnande, kanske grönt té) och berätta för honom så rakt du bara kan - att det helt enkelt inte längre fungerar för dig.

Läs också: Tecken på att han INTE är "den rätta" för dig

3. Medkänsla! Förutom om han har gjort något riktigt fruktansvärt mot dig, så som att låta din hund försvinna eller ligga med din bästa kompis - för då förtjänar han ingen sympati alls! Men eftersom de flesta män, tack och lov, inte är psykopater kan det vara schysst att visa lite medkänsla när du bestämmer dig för att göra slut med din partner. Låt det ta den tid det behöver, sitt med honom och besvara alla frågor han har, som att försäkra honom att han inte kunde gjort något annorlunda osv. Var ärlig men inte hjärtlös. Du behöver inte, till exempel, berätta för honom att du redan fantiserar om hans kompis eller hur pepp du är på att pröva på Tinder. Lyssna på vad han har att säga, men....

4. ...dra därifrån i tid! Låt inte dig själv gå för långt, så att det slutar med att ni kollar igenom massa gamla bilder från eran tid tillsammans. Båda börjar gråta och ja, då vet man ju vad som händer. Absolut, det är viktigt för båda två att få closure när du gör slut med din partner men det är inte bra för någon att älta över alla minnen. Så mycket att alla nostalgi-känslor tar över och du börjar ifrågasätta om du faktiskt vill göra slut. Detta beror naturligtvis på vilken typ av relation ni haft och hur länge ni har varit tillsammans. Men någon gång måste man ta steget och säga farväl. Och för guds skull.....

5. Ta inte tillbaka ditt beslut! Ja, vi vet hur svårt det är. Det kan mycket väl vara så att alla era fina minnen börjar gå på rullande band i hjärnan efter du hör dig själv berätta för honom att det helt enkelt inte fungerar. Kom ihåg att det finns en anledning till varför du har valt att göra slut med din partner, och den anledningen kommer förmodligen inte att försvinna bara för att du plötsligt fylls av massa nostalgi-känslor (eller om han lovar att förbättra sig). Tro oss, du kommer känna dig flera kilo lättare när du faktiskt lämnar honom och går ut genom dörren!

Läs också: Tecken på att du har dåligt sex

6. Kör en mild 'block' på sociala medier. Inte för att du ska censurera dig själv och dölja ditt nya liv som 'single & fabulous' från resten av världen. Samtidigt vet du lika väl som oss att det är rätt jäkla jobbigt att se personen som krossade ens hjärta gå vidare med sitt eget liv som att ingenting har hänt. Då är det bättre att inte veta något! Både män och kvinnor har svårt att hålla sig borta från stalkandet av en person som man älskar, så om du fortfarande älskar ditt ex - var lite försiktig med vad du lägger upp på sociala medier efter att ni gjort slut. Eller snarare, vem du delar det med! Du har gott om möjligheter till att skräddarsy din profil och vem som får se vad på din Facebooksida. Gör honom en tjänst och skydda honom från det mest känsliga!

Gillade du artikeln? Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Relationer
Dela
De enda metoderna som garanterar att en kille bli kär i dig
De psykologiska tricken som fungerar på alla killar
Relationer
Dela
Övningen som ger dig ökad sexlust
Ny studie visar sensationella resultat!
Relationer
Dela
10 saker alla lyckliga par gör
Det är viktigt att ta vara på dig själv - och på varandra!
Relationer
Dela
Fråga en kille: Vad gillar killar i en tjej?
Cosmopolitans dejtingexpert Erik svarar på dina frågor
Relationer
Dela
De bästa relationsråden från par i lyckliga förhållanden
Äntligen får vi veta hemligheten 💕
Relationer
Dela
Det största misstaget tjejer gör när de dejtar, enligt mannen
Cosmopolitan pratar med ett gäng svenska killar om hur tjejer beter sig när de dejtar
Relationer
Dela
Sexställningar perfekta för par med stor längdskillnad
Små ändringar kan göra extrema skillnader till erat sexliv!
Relationer
Dela
Saker killar faller för hos tjejer... som är viktigare än utseendet
Gillar du mat, har ett driv och är inte rädd för att skita ner dig?
Relationer
Dela
Pinsamma saker han gör i sängen som han hoppas att du inte märker
Vissa saker händer och när det händer - hoppas han att du inte märkte det...
Relationer
Dela
Ögonblicken som gör honom kåt från ingenstans
Och det är inte en naken kvinnokropp...