Talar du och din partner samma kärleksspråk?

I en relation är kärleken en väldigt väsentlig del och för att hålla kärleken vid liv kan det vara bra att lära sig sin partners kärlekspråk. Äktenskapsrådgivaren och författaren Gary Chapman menar att det finns fem kärleksspråk: Tid tillsammans, Bekräftande ord, Gåvor, Tjänster och Fysisk beröring. Vidare menar han att det inte räcker med att uttrycka ens kärlek på vårt eget kärleksspråk om vår partner talar ett annat kärleksspråk.

Advertisement - Continue Reading Below

Vilket kärleksspråk pratar du? Och vilket kärleksspråk pratar ditt KK, one night stand, sommarflirt eller pojkvän? Ta testet här och läs sedan resultatet nedan. (Tar fem minuter och det är ABSOLUT värt det!)

1. Bekräftande ord

Du ger komplimanger ofta och när du gör det menar du verkligen det. Alla positiva saker du säger till din partner betyder mycket - och de är aldrig oäkta. Du vet exakt vad du ska säga och du vet vilken kraft dina söta ord har för att han ska känna sig älskad - och det är ingen snack om saken att din partner känner det. Din partner känner sig uppskattad varje dag då du aldrig är snål med dina fina bekräftande ord.

Massor av par har ingen aning om kraften av verbal bekräftelse men det har ni - din pojkvän har tur att han aldrig behöver tvivla på hur mycket du älskar honom (eller hur attraherad du är av honom). Varför? Jo för att du säger det!

2. Tid tillsammans

Du är alltid redo för att spendera mycket tid med din partner och när du väl är där, då är du verkligen där. Du lotsas aldrig att vara intereserad av något som du faktiskt inte bryr dig om, utan du bryr dig verkligen. Du frågar massvis med frågor och du kan nästan inte bärja det innan du får höra svaren.

Du ser på ensam tid med din partner som något väldigt speciellt och det är det också. När människor konstant är upptagna är det större än vad du kan tro att verkligen ge någon ens fulla uppmärksamhet. All den där kvalitetstiden betyder nog bara att du och din partner känner varandra helt och hållet och är närmare varandra än de flesta par.

3. Gåvor

Att få presenter av dig är en upplevelse. Du lägger ner din själ för att hitta den perfekta gåvan och du kan spontant komma hem med blommor, eller en specialtidning och favoritgodiset om din partner är sjuk. Du vet exakt vad du ska köpa för att få honom att känna sig speciell och det behöver absolut inte vara något dyrt. Som flickvän är du definitionen av en "givare" och du hittar de mest fantastiska sätt att visa honom att du tänker på honom.

4. Tjänster

Du är villig att känna dig obekväm om det betyder att din partner kommer må bra och känna sig älskad. Du kan göra saker åt din partner som du vet att han inte tycker om - bara för att göra deras liv lite lättare. För dig är det självklart att springa ärenden när din partner inte hinner eller vill, eller att laga maten om den andre är sen. Och du lyssnar alltid in vad andra behöver hjälp med. Du är en av de mest omtänksamma flickvänner som finns och din partners liv har nog aldrig varit så bra, tack vare dig.

5. Fysisk beröring

Du är flickvännen som får din partner att känna sig säkrare, lugnare och gladare så fort du kliver in genom dörren. Du partner kommer aldrig tveka på din kärlek för du är alltid den första att visa den. Du är en person som ofta och gärna kramar och berör dem du har nära. Du har en hand på den andres ben när ni sitter i bilen eller i soffan, och du nästan spinner när någon ger dig massage.

Du är en underbar flickvän att ha för du visar alltid hur du känner. Bara genom att va dig själv får du din partner att känna sig bekväm, omhändertagen och älskad - du är tillsammans med en väldigt lyckligt lottad kille som kommer fortsätta att falla hårdare och hårdare för dig.

Vad tycker du?