Svenskar är missnöjda med sitt sexliv - vill ligga mer

Är du singel eller i en relation och inte riktigt nöjd med ditt sexliv? Då är du absolut inte ensam. Enligt en ny undersökning från RFSU är hälften av svenskarna missnöjda med sitt sexliv. RFSU:s nordiska rapport Kådiskollen, där strax över 1000 svenskar medverkat, visar att missnöjet skiljer sig åt beroende på kön, ålder och relationsstatus.

Advertisement - Continue Reading Below

När det kommer till hur tillfredställda paren var i sängkammaren var det en minoritet för båda könen, där 48 procent av kvinnorna var nöjda med sexlivet, medan 40 procent av männen säger samma sak.

Anledningarna till att svenskar är missnöjda med sitt sexliv skiljer sig åt mellan könen, men det absolut vanligaste missnöjet är för att man har för lite sex. 62 procent av kvinnorna och 80 procent av männen instämmer.

Most Popular

Sedan skiljer det sig åt beroende på om det var kvinnan eller mannen i relationen som var missnöjd. De två vanligaste anledningarna till att kvinnor inte känner sig nöjda är bristen på lust, 28 procent, och utebliven orgasm, 20 procent.

– Det faktum att så många som var femte kvinna säger att sexlivet inte håller måttet på grund av att de kommer för sällan påverkar också hur man upplever den egna sexlusten. Om sexet är skönt så ökar också lusten för att ha samlag, säger Suzann Larsdotter, sexualupplysare på RFSU.

Related Article

Vidare visar även undersökningen att singlar är mindre tillfredställda än personer i ett förhållande. Endast 43 procent av singlarna tycker att deras sexliv är helt ok medan de som är i ett förhållande är till 53 procent tillsfredställda. Problemet var dock inte kvaliteten på sexet utan snarare att de inte fick ha sex tillfräckligt ofta. För personer i ett förhållande var en av tre missnöjda med sitt sexliv, då de saknade spänning och variation. Till skillnad från paren var det bara en av tio av singlarna som upplevde samma sak.

– Oavsett om man lever i en relation eller är singel så är det viktigt att ta till vara på de tillfällen då vi faktiskt har sex, att försöka vara närvarande i stunden och fokusera på njutningen, säger Suzann Larsdotter.

Vill du läsa mer om sex och hälsa? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Related Article
Related Article
Related Article

Vad tycker du?