Dags att bli nykär igen - här är knepen för att rädda er relation

Få den härliga känslan i magen, de brinnande blickarna och de varma ruset tillbaka.

Mest läst

Den där kittlande känslan i magen, de där brinnande blickarna ni utbytte med varandra och ruset som fick er att tillfälligt försvinna från jorden varje gång era läppar möttes är inte längre där och det finns inget mer du vill och behöver ha. Efter smekmånaderna är det kanske svårt att känna precis som i början av förhållandet men det finns många sätt att rädda er relation och blåsa nytt liv i kärleken igen.

Advertisement - Continue Reading Below

Inspirerat av Health.com, här är vad ni kan göra för att rädda er relation och få den härliga känslan i magen, de brinnande blickarna och de varma ruset tillbaka.

Glöm inte komplimangerna

Ta inte varandra för givet och försök att komma ihåg att stora som små behöver kärlek varje dag. Det kan vara lätt att glömma bort den personen som man omgås med och ser varje dag – den personen som kanske behöver det som mest. Säg tack och ge varandra komplimanger – ett väldigt lätt men viktigt tips för att rädda er relation. Komplimanger kan leda till en härligare och mer kärleksfull stämmning i vardagen.

Related Article
Mest läst

Sov hud-mot-hud

Oxytocin kan man också få från närkontakt i sängen, och inte bara från sex utan även närheten av att sova hud-mot-hud. Om du inte är sked-typen, då kan det räcka med att fläta ihop fötterna eller bara känna den andras hand. En studie från 2014 visar att ju nämre par sov desto lyckligare var de i deras relationer.

Åk på semester

Om vardagen med jobb, familj och vänner är anledningen till att du och din partner inte har fått tillräckligt med kvalitetstid – boka in en semester och ta lite ledigt från det vardagliga livet. Det kan räcka med en helg på landet eller en längre weekendresa för att göra underverk i relationen. Det är verkligen dags att släppa allt, se på varandra och minnas varför ni föll för varandra i första verket.

Ta på varandra

Tyvärr så är det vanligare än vad man vill tro – men par som varit tillsammans en längre tid tar inte tillräckligt på varandra. Beröring och intimitet är viktigt för att hålla en kärleksrelation i liv. Hur ofta rör du egentligen din partner? Hur många pussar och kramar får de om dagen? Om det bara är en snabb puss på morgonen är det dags att tänka om och öka dosen direkt för detta kan vara det som verkligen kan rädda er relation. Forskning visar att en 20 sekunders kram utlöser extra utsläpp av oxytocin, vilket ökar tilllit, gör människor lyckligare och ökar viljan till parbildning.

Snabb slutsats: Ge din partner en cirka 20 sekunder kram, två till tre gånger om dagen.

kramar är bra för hälsan
Related Article

Ta en paus från teknologin

Våra mobiltelefoner agerar som vår tredje arm och om du inte redan har gjort det så finns det ingen tid lika bra som nu att ta en paus från teknologin. Det finns inget värre än att försöka berätta något eller prata med sin partner när hen är på mobilen. Gör middagsbordet till en mobilfrizon och lämna mobilen hemma de kvällar då ni ska ut på dejt. Då får ni tid att vara helt närvarande i stunden och verkligen ge 100% uppmärksamhet till er partner.

Ta tillvara på överraskningar

Återuppbygg känslan av nybliven kärlek genom att hitta nya sätt att väcka utsläpp av dopamin och oxytocin. Detta kan göras genom att baka in mer spänning i er inte-så-nya-relation. Ett sätt att rädda er relation kan vara att kidnappa din partner och ta med hen på ett äventyr, göra något speciellt i sängkammaren, överraska med en härlig utflykt eller bara något litet som frukost på sängen.

Related Article

Realistiska förväntningar

Även med alla dessa tips är ingen relation helt perfekt, och det kanske är det absolut viktigaste att komma ihåg om du inte känner dig 100% nöjd i din relation. Vi lever i en sexualiserad kultur och i en värld där vi kan göra om vår verklighet på sociala medier – du behöver inte tro att något saknas i din relation om du inte har 50 Shades of Grey sex eller om du inte känner dig bekväm med 69:an. Kom ihåg att det finns så många olika sätt att visa kärlek på en bara inimitet och beröring. Exempelvis, ett sätt som min mormors man visar kärlek till min mormor är att väcka henne varje morgon med frukost på sängen och dagens tidning. Kanske visar din partner sin kärlek för dig på sitt sätt, ett sätt som du kanske inte tänkt på innan?

Gillade du artikeln? Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Relationer
Dela
Underbara tips för att boosta din sexlust
Pröva dessa fyra enkla tips och se om du på ett enkelt sätt kan öka din sexlust!
GIF
Relationer
Dela
5 sexställningar för tjejer med långt hår
Din blow out kommer att tacka dig
Relationer
Dela
Frågorna han vill att du ställer på första dejten
Och nej, det är inte frågor om sex.
Couple playing in bed
Relationer
Dela
8 sätt att hålla sexet hett (utan piskor och kedjor)
Vanilj är den populäraste glassen av en anledning, okej?
Relationer
Dela
Varför du aldrig ska ligga med dina vänner
Är det verkligen värt det?
Shot of a young man piggybacking his girlfriend through a foreign city
Relationer
Dela
Saker din pojkvän gör som visar att han är en keeper
Så här vet du om du har en keeper på kroken
Relationer
Dela
De enda metoderna som garanterar att en kille bli kär i dig
De psykologiska tricken som fungerar på alla killar
Relationer
Dela
Övningen som ger dig ökad sexlust
Ny studie visar sensationella resultat!
Relationer
Dela
10 saker alla lyckliga par gör
Det är viktigt att ta vara på dig själv - och på varandra!
Relationer
Dela
Fråga en kille: Vad gillar killar i en tjej?
Cosmopolitans dejtingexpert Erik svarar på dina frågor