I och med intåget av sociala medier och utbudet av dejtingsidor och appar har sättet vi svenskar dejtar förändrats mycket de senaste åren. Nu har en ny undersökning från TV4 tagit reda på hur vi dejtar (och tänker kring dejtande) beroende på vartifrån i landet vi kommer. Och geografin verkar har större betydelse än vi kanske tror!

Om du är från Blekinge fylleringer och sms:ar du oftare och om du är stockholmare tycker du att dejtingappar är det säkraste kortet för ett late night-ragg. Det ska till och med slå de värsta nattklubbarna.

Advertisement - Continue Reading Below

Läs också: Forskning har funnit den gyllene regeln för nätdejting

Vad gäller exklusivitet i förhållandet är de som bor i Uppsala mest öppna när det kommer till att dejta mer än en person åt gången. Hallänningar är de som tycker det är mest OK att fortsätta med sina appar även efter att man startat en relation med någon, medan 20% av norrlänningarna anser att när tandborsten flyttat in, är det exklusivitet som gäller. I Skåne anser nästan hälften att man är exklusiv när man haft 'snacket', medan en femtedel tycker att det gäller så fort dejtingapparna är borttagna.

Most Popular

Undersökningen är genomförd på ett slumpmässig uval från en pool på 20 000 personer mellan åldrarna 18-69 år. Bland de insamlade svaren var 55% kvinnor och 45% män, från olika regioner av landet.

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?