Sakta men säkert börjar hösten krypa sig fram och det känns fel att säga (klart man uppskattar sommaren) men jag ser verkligen framemot stickade tröjor, soppor, tända ljus och massa mys. Hösten är helt klart dejtandets högsäsong.

Vad finns det egentligen för saker att göra på en dejt nu i höst? Först och främst, handlar själva dejtandet om att bryta isen och få konversationsämnena att känna sig givna och intressanta. Det kanske låter helt självklart, men det är skrämmande hur många som faktiskt missar den poängen.

Advertisement - Continue Reading Below

Saker att göra på en dejt

Är du kär men saknar pengar? Vill du imponera på din dejt utan att gräva hål i plånboken? Då har du kommit helt rätt! Här kommer lite inspiration för saker att göra på en dejt just för dig som letar nya sätt att hitta någon att krypa in i vintermörkret med.

1. Inomhus picknick. Det är väldigt enkelt att skapa dejtmagi med en picknick inomhus. Bred ut picknickfilten i vardagsrummet, duka upp maten, sätt på en skön skiva och tänd levande ljus i hela lägenheten. När du sedan släcker lampan kommer även de sunkigaste lägenheterna kännas som små sagolandskap.

Most Popular

2. Konsert. Ta med din dejt till en konsert - det kan vara ditt favorit band eller något helt nytt - men idéen är att båda två ska kunna njuta av konserten. Bonus: Du får någonting att prata om innan ni går på dejten. Diskutera musiksmak och försök välja efter vad båda gillar.

3. Promenad. Spendera dagen med att komma bort från stan och alla vänner - och njut av riktig kvalitetstid. Gå en skogspromenad, plocka svamp i skogen eller gå en havs- eller sjöpromenad. Mys!

4. Vernissager & utställningar. Det är slutet av månaden och du behöver billiga idéer för saker att göra på en dejt, då är vernissager och utställningar perfekt. Sök efter öppna hus och vernissager och med största sannolikhet kommer du hitta någon aktivitet de närmaste dagarna, förhoppningsviss får ni även något gott och drickbart i handen när ni kommer dit.

5. Takhäng. Är du en person som gillar att få upp pulsen och bjuter av adrenalinkickar? Då är denna dejten perfekt för dig! Ta upp en flaska vin, en gosig filt, lite ost och kex och njut av en kväll uppe bland molnen.

#takhäng

A photo posted by Oskar (@oskarsandstroem) on

6. Laga middag tillsammans. Istället för att gå ut och äta, varför inte ta dejten hem till köket istället? Laga din favoriträtt, gör egen sushi, testa ett nytt recept eller ha en matlagningstävling mellan er. Ett perfekt sätt att både lära känna varandra och att bli mätt.

7. Gå på en Stand-up föreställning. Ett något dyrare alternativ men oj, så roligt. Ett (i princip) vattentätt sätt att skapa en positiv stämning på dejten! Det finns få saker att göra på en dejt som är mer skrattvänligt än stand-up. Senast i helgen var jag på stand-up och jag skrattade så att jag grät. Efter föreställningen kan ni prata, skratta och diskutera det som hänt för att sedan ta er vidare till andra samtalsämnen.

8. Turista i er egen stad. Ta med din dejt till något mysigt utflyktsmål, till ett av stadens museum med gratis inträde eller kolla upp vad folk säger att man absolut inte får missa. Kanske finns Sveriges coolaste graffiti i din stad?

my oh mine

A photo posted by Michaela Wissén (@michawissen) on

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?