Hur tar du dig ur en misslyckad dejt? I en undersökning genomförd av TV4 har svenskarnas dejtingvanor granskats. Förutom att det kommit fram att geografin har betydelse för hur vi dejtar, och att kvinnor stalkar sina dejter mer än män, har studien även gett sig på att svara på hur män vs kvinnor tar sig ur en misslyckat dejt. Svaret? Tja... om det är männen eller kvinnorna som sköter sig bäst, beror på hur man ser det. Räcker verkligen ärlighet längst, eller är en vit lögn för att inte såra någons känslor faktiskt bättre?

Advertisement - Continue Reading Below

Medan männen håller sig till ärlighet när de avbryter en misslyckad dejt - 6 av 10 killar säger rakt ut som det är - föredrar fler kvinnor än män att falla tillbaks på den vita lögnen. Drygt en tredjedel av oss väljer den vägen ut, jämfört med bara en femtedel av männen. Och vi kan bara gissa oss till hur många av oss som "sitter ut" dejten, kramas hejdå och sedan lovar sig själv att ALDRIG gå på blind date igen...

GIF

Undersökningen är genomförd på ett slumpmässig uval från en pool på 20 000 personer mellan åldrarna 18-69 år. Bland de insamlade svaren var 55% kvinnor och 45% män, från olika regioner av landet.

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?