Frågor att ställa dig själv innan du hoppar i säng med ett rebound

Bästa sättet att komma över någon är att komma under någon, eller?

Mest läst

Det här med att bästa sättet att komma över någon är att komma under någon - det tror inte jag på. Jag avslutade precis en relation med en kille som jag tyckte väldigt mycket om och mycket av det mina kompisar sa var, "kom igen, ut och dejta" eller "men fanny, du måste bara ligga med någon annan!". Och det sista jag ville göra, var precis det.

Det måste finnas otroligt många andra sätt som är mer givande och hälsosammare än att hoppa i säng med någon annan. Att rebounda in till en annan relation måste ju vara allt annat en bra för en.

Advertisement - Continue Reading Below

Kärlek är svårt, ett konstant krig, där många av oss gärna vill vara vinnaren i slutet av dagen. Vinnaren som gör slut. Vinnaren som går vidare först. Vinnaren som tillslut, gifter sig först.

Mest läst

Dock är detta spel ofta något som inte håller i slutändan, för den riktiga vinnaren är väl ändå den personen som hittar glädje och, tillslut, ett meningsfullt förhållande oberoende av den andra personen?

Men rent känslomässigt så är vi omtåliga. Vi styrs av egon och en önskan att få ett ex att inse exakt vad de missar - och detta i många fall, leder till impulsiva beslut som i slutändan skadar oss mer än vad de hjälper oss. Vi dras tillbaka till destruktiva partners, laddar ner gamla dating appar, uppdaterar konton och fiskar efter uppmärksamhet.

Vi försöker komma tillbaka till livet som vi lämnade, precis som att ingenting har hänt.

Men någonting har hänt. Ditt liv rördes runt och förändrades av en annan människa.

Så innan du kontaktar den där gamla KK:n eller laddar ner apparna, gör dig själv en tjänst och ställ dig själv några få frågor.

1. Behöver du tid?

Om du var den som gjorde slut eller om du var den som gjordes slut med - varje relation, oavsett hur liten eller stor, förtjänar en tid för sorg.

Om du var den som blev hjärtekrossad; att dejta någon direkt kommer bara få dig att må sämre då denna person inte är ditt ex. Ge dig själv tillräckligt med tid att läka.

Om du var den som gjorde slut, även om du mår bra - tänk istället hur personen du precis gjorde slut med skulle må om de fick reda på att du hoppade i säng med någon annan. Vidare finns det antagligen en anledning till att du gjorde slut och söker efter något annat - men det finns inget som får dig att inse ett misstag lika mycket som meningslöst sex. Och när du väl tar det steget - är chansen att ni blir tillsammans igen ganska liten... så var försiktig och tänk över ditt beslut.

Läs också: Detta kan vara hemligheten till ett bättre förhållande ♥

2. Hoppas du på att det kommer föra er tillsammans igen?

Vissa människor tror att ett hångel eller ligg med någon annan kommer stärka eller rädda ens relation. Att alla problem kommer bli bättre om man bara får ligga av sig, men i de flesta fall är detta inte sant. Om du behöver en annan person för att testa ditt band med din partner, då är det ni har redan trasigt.

3. Klarar du dig ensam?

Vill du hitta och vara med någon ny för att ditt liv är så underbart och du vill dela det med en annan människa? Eller hoppas du kanske att denna personen ska fylla det hål som ditt ex lämnade i ditt liv och erbjuda närhet under de ensamma nätterna?

Fråga dig själv om det är ditt ex du saknar eller bara ideén om att vara nära någon och bli omhändertagen. Att identifiera källan till längtandet kan hjälpa dig att gå vidare.

Läs också: Forskning: Misstaget killar gör i sängen som förstör kvinnors sexliv

4. Tror du att du kan ge allt till en annan person?

Är du redo att ge en ny person allt de verkligen behöver? Uppmärksamhet, kärlek och stöd? Men framförallt, är du redo att ge de ditt hjärta?

Är du helt över ditt ex och vet vilka kvaliteter du vill ha hos en partner?

Om ja, då kanske du är redo att gå vidare. Om inte, så är det helt ok! Du kommer veta när du är redo eller så kommer du först märka när du helt plötsligt ser dig själv göra dig iordning för en dejt. Jag kan säga att jag inte är det än, men istället försöker jag att fokusera på mig själv, kompisar och allt annat jag uppskattar i livet. Och det går bra det med!

Läs också: Den ultimata bucketlistan som alla tjejer kommer vilja checka av

Gillade du artikeln? Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Relationer
Dela
Frågorna han vill att du ställer på första dejten
Och nej, det är inte frågor om sex.
Couple playing in bed
Relationer
Dela
8 sätt att hålla sexet hett (utan piskor och kedjor)
Vanilj är den populäraste glassen av en anledning, okej?
Relationer
Dela
Varför du aldrig ska ligga med dina vänner
Är det verkligen värt det?
Shot of a young man piggybacking his girlfriend through a foreign city
Relationer
Dela
Saker din pojkvän gör som visar att han är en keeper
Så här vet du om du har en keeper på kroken
Relationer
Dela
De enda metoderna som garanterar att en kille bli kär i dig
De psykologiska tricken som fungerar på alla killar
Relationer
Dela
Övningen som ger dig ökad sexlust
Ny studie visar sensationella resultat!
Relationer
Dela
10 saker alla lyckliga par gör
Det är viktigt att ta vara på dig själv - och på varandra!
Relationer
Dela
Fråga en kille: Vad gillar killar i en tjej?
Cosmopolitans dejtingexpert Erik svarar på dina frågor
Relationer
Dela
De bästa relationsråden från par i lyckliga förhållanden
Äntligen får vi veta hemligheten 💕
Relationer
Dela
Det största misstaget tjejer gör när de dejtar, enligt mannen
Cosmopolitan pratar med ett gäng svenska killar om hur tjejer beter sig när de dejtar