1. Gör att din ögonmakeup håller längre genom att måla på en eyeliner med en matchande ögonskugga. Först linjera dina ögon med en penna som eyeliner, och damma sedan lätt ögonskugga i samma nyans ovanpå för att hålla linern på plats!

Advertisement - Continue Reading Below

2. Använd en penna som eyeliner som en guide för knepiga flytande liners. Om din hand inte är stabil nog för flytande eyeliner, linjera först dina ögon med en ögonpenna som eyeliner, och försök måla i det sedan med vätska.

Most Popular

3. Gör en mindre pigmenterad ögonskugga mer levande genom att täcka ögonlocket med en vit eyeliner först. Detta kommer att hjälpa till att neutralisera färgen på din hud och skapar en jämn bas för skuggan och gör att färgen träder fram ordentligt!

4. Skapa din egna eyeliner med en våt liner-pensel och ögonskugga. Den våta borsten kommer att mörkna pigmenten lite och skapa en skarp kant som ser ut som en liner.

5. Använd en gel eller flytande liner och dra en tjock båge för att skapa den perfekta linjen. Om dina ögonlock döljer din eyeliner, försöka då att dra en linje ovanför fransraden lite tjockare än du brukar. När du öppnar ögonen, bör du ha en perfekt storlek på linjen.

6. Använd en vit eyeliner som en ögonbrynshighlighter för att uppnå effekten av ett ögonlyft. Raden nedanför, och ovanför ögonbrynen med en tjock vit liner, och smeta ut med en borste för att definiera brynen.

7. Gör din egen gel liner genom att värma spetsen av en Kohl-liner med en tändare. Håll spetsen av linern precis ovanför lågan under några sekunder, och testa sedan pennan på baksidan av handen innan du sätter linern på dina ögon.

Advertisement - Continue Reading Below

8. Om det är svårt att få en perfekt linje, rita då en grov linje först, och slipa den sedan med en bomullstuss och vaselin. Ibland är det lättare att radera misstag än att försöka spika det första gången.

Most Popular

9. För en riktigt naturlig look; tightlina din liner genom att sätta den mellan fransarna istället för över toppen av fransraden. Det enklaste sättet att göra detta är att fylla i dina övre fransar från undersidan. Detta kommer att göra att dina ögonfransar ser fylligare ut, men kommer inte att lämna det så att du ser "för upppiffad ut".

.

10. Förenkla att dra en rak linje genom att rada upp med prickar först, och för dem sedan till varandra. Se till att dina punkter inte är alltför stora. De bör vara av samma storlek som du vill att bredden på din linje ska vara.

11. Skapa en ögonöppnande ombre-effekt genom att tona in en ljusare färg in i en mörkare eyeliner. Börja vid den inre ögonvrån och dra en linje på de första tre fjärdedelar av fransraden med en ljus eyeliner, såsom en vit. Ta sedan en mörkare eyeliner och linjera utanför ögonvrån. Måla sedan mot mitten av ögat och stanna halvvägs! Ta en svampborste och börja blanda mellansektionen där de två färgerna överlappar varandra.

12. Använd kanter och kurvor av en sked för att bemästra den perfekta kattögonformen. Använd handtaget av skeden för att dra den vinklade linjen och kurvan av skeden för att skapa formen. Fylla sedan i för att avsluta looken.

Advertisement - Continue Reading Below

13. Om din eyeliner är smulig, frys den då i 10 minuter innan du linjerar dina ögon. För att förhindra att eyelinern smular sig och förstör resten av din makeup, frys linern för att hjälpa den att återfå sin form.

Most Popular

14. Fixa fläckar med en hudfärgad eyeliner. Om du har smetat din liner lite för mycket, dra över den med en hudfärgade liner istället för att torka bort det och börja om från början. Detta är också ett bra trick om du vill göra superskarpa linjer!

15. Använd kanten av ett visitkort för att få den perfekta looken. Försök att spåra kanten om handmålningen blir alltför svårt.

16. Linjera din vattenlinje med en vit liner för att göra att dina ögon ser större ut. Att linjera innerkanterna av ögonen med en mörk eyeliner är bra för en smokyeye-look, men kan ofta göra att dina ögon ser smalare ut... Satsa på en vit liner för ett ljusare, större utseende.

17. Lägg glitter på linern för att omedelbart förvandla din look från daglook till kvällslook. Om du inte gillar att bära ögonskugga men vill piffa upp din makeup för kvällens utgång, lägg på ett lager med glitterliner över den vanliga linern. SNYGGT!

18. Få de perfekta smokyeyes genom att måla en hashtag på det yttre hörnet av ögonlocket och kladda ut det med svampen. Fortsätt att måla hashtags och kladda ut dem för att få ett mörkare, mer rökigt utseende.

Advertisement - Continue Reading Below

19. För en mer exakt vinkel på din liner, dra den mot ögat istället för bortåt. Om du målar i  en riktning bakåt kommer det att göra det lättare att avgöra var i slutet av det kommer vara.

Most Popular

20. Använd mascara som eyeliner med en liner-pensel. Om du inte har någon eyeliner, använda en del av produkten på borsten av en mascaraborste till att linjera ögat. Funkar det med! 😃

21. Använd brunt i stället för svart för att få ett mer allmänt smickrande utseende. En askbrun liner fungerar på alla ögonfärger och former, och är mindre hård än svart. Det blir inte ett lika hårt intryck! 

22. Använd genomskinlig tejp som en no-fail cat-eye guide. Placera kanten av tejp i linje med nedre fransraden och vinkla toppen mot slutet av ögonbrynet.

VOILÁ LADIES!

Från: Cosmopolitan

Vad tycker du?