6 plattångs-tips för perfekta lockar

Därför att perfekta lockar är SVÅRA att skapa!

Mest läst

Det finns en stor chans att du äger en plattång och därmed också VET att du kan skapa vågor med den, men kan inte riktigt få till * felfria * vågor… Såhär gör du:

1. Skapa "coola-flickan-lockar" (snarare än Victorias Secret- vågor) i håret genom att mata in håret i plattången i en "S" -form. Starta genom att lägga håret i mitten av sektionen i en plattång för att skapa den första locken. Mata sedan hårstycket mellan de plana tångklämmorna i en "S"-form, och kläm till hårdare mot formen för att skapa lockarna. Upprepa mot ändarna! (Tips från Anthony Cole för Sebastian Professional Christian Siriano.)

Advertisement - Continue Reading Below

2. Använd twirl-och-drag metoden för att göra vågor. Håll plattångs-järnet på en vinkel, lägg till två till fyra centimeters sektion av håret mellan klämmorna och vrid det bort från ansiktet för att skapa den första locken! Skjut sedan försiktigt tången nedåt på den del av håret och snurra tången bort från ansiktet igen. Upprepa denna metod tills du når dina toppar, som du lämnar raka med en oavslutad (cool) look. Slutligen; när hela huvudet är klart, kör fingrarna genom dina "lösa lockar" för att göra dem mer vågliknande. SNYGGT! 😀

Mest läst

3. Vrid handen bort från ansiktet tills håret sveper runt järnets klämmor för att skapa en lockigare våg. Med hjälp av en 3,5 cm plattång, mata in en 3 cm hårbit närmast nacken på halsen mellan de två platta tångklämmorna. Därifrån i en flytande rörelse (annars kommer du skapa jack i håret), vrid handleden bort från ansiktet, så att håret strömmar över (inte under) tången. Se till att håret fortsätter att linda sig runt den platta tången samtidigt som du trycker tången mot dina ändar - vilket kommer att skapa en lock! Tänk på denna teknik på samma sätt som om du skulle "locka ett band med en sax". Kom ihåg att ju mindre del av hår du tar, ju lockigare kommer håret att bli...

Därefter fortsätter du att arbeta dig upp mot hårfästet. Se till att mata in håret i plattången lite högre än halva längden. Avsluta den högra sidan genom att ta tag den del av håret vid hårfästet, och kläm håret runt halva längden och vrid tången bort från ansiktet. Upprepa på vänster sida.

4. Böj handleden fram och tillbaka för att skapa vågor. Håll håret horisontellt från huvudet, och vänd handleden bort från håret - sedan neråt när du flyttar dig till den delen av håret. Böj därefter handleden tillbaka mot håret, och skapa "inte-riktigt-böjd"-konsistens.

5. Fläta håret och kör sedan plattången över det några gånger för att skapa ofullkomliga Beachy vågor. Återigen, för att minimera skador; se till att du sprutar värmespray på håret som skyddar mot värme INNAN du använder det varma verktyget på håret. Väldigt viktigt! 🙋

6. Sätt in hårnålar på håret efter att du gjort vågor för att hålla din stil intakt under natten. Om håret inte håller en våg eller lock, kommer detta trick att hålla det hela dagen lång. Efter att vågat håret med plattången, låt det svalna och rulla sedan ett 3 cm hår i en hårnåls-lock. Fäst dem med hårnålar om du ska sova.  Ju längre du låter håret vara, desto längre kommer dina vågor kommer att hålla! Voilá!

Vad tycker du?

Woman putting on brassiere
Skönhet
Dela
Hur du tar på dig BH:n visar hur du är som person
Framknäppt, bakknäppt, aldrig uppknäppt... du kan aldrig ana vad din metod säger om din personlighet
Skönhet
Dela
10 sminkrelaterade saker som killar sk*ter fullständigt i
När en kille fått frågan om det absolut viktigaste hos en partner, så finns det ingen kille som svarat "tjocka ögonfransar"
woman smiling whilst pouring a glass of water
Skönhet
Dela
Vad 2 liter vatten om dagen kan göra för din hud
Tried & tested: 2 liter vatten om dagen
Skönhet
Dela
Jag tvättade inte mitt hår på två veckor och detta är vad som hände
Fettigt, äckligt och otroligt svårt är bara förnamnet.
Skönhet
Dela
Dagliga missar som förstör ditt hår
Detta är anledningarna till att ditt hår inte växer ​
Skönhet
Dela
Detta säger Tinder om din självkänsla
Swipe, swipe, swipe
säger din frisyr om dig
Skönhet
Dela
Det här säger din frisyr om din personlighet
Ditt hår avslöjar mer om dig än du kanske tror
Skönhet
Dela
Hur 1 fotografering hjälpte mig överkomma ett liv av negativa kroppstankar
"I min jakt efter den 'perfekta' kroppen, behandlade jag den som skit​"​
Young woman with photo of aged eye over her own
Skönhet
Dela
5 tips som motverkar rynkor - på riktigt
Livsmedel som håller rynkorna på avstånd​ (och hur)
Skönhet
Dela
Här är höstens hårtrender som du absolut inte får missa
​De stora modevisningarna visar vilka trender som dominerar i höst