Marre Hitti: Man Har Ju Sett När Folk Gjort Helt Misslyckade Ombres!

Marwan "Marre" Hitti är mannen bakom de svenska kändisarnas Hollywoodsvall. Han klipper kungligheter som Sofia Hellqvist, supermodeller som Victoria Silvstedt och storbloggare som Kenza. Vi är många som drömmer om att få hamna i händerna på Marre — som själv kallar sig för "Frisörernas Picasso". Cosmo tog ett snack med honom om sommarens hårtrender (och annat kul!). Marre vet vad han snackar om...

Mest läst

Hej Marre! Vad roligt att ha med dig på Cosmo! Du har stor passion för just frisöryrket. Hur fick du intresset?

— Jag brukar skämta och säga att jag är frisörernas Picasso, haha. Det började med att jag klippte mina bröder när jag var runt 16 år. Mina kompisar ville också att jag skulle klippa dem, de tyckte jag gjorde det bättre än proffsen och så småningom började jag experimentera med egna frisyrer, och det var då jag upptäckte hur kul det var. Jag utbildade mig i Stockholm 2000, och 2009 öppnade jag en egen salong tillsammans med min fru Marcella. Vi älskar att jobba ihop! De senaste åren har varit helt galna, vi har växt otroligt snabbt och jag får massa roliga erbjudanden. Vi får också jobba med grymma personer. Nyligen lanserade jag fem "Sommar-looks" tillsammans med TRESemmé, som jag är chefsstylist för.

Advertisement - Continue Reading Below

Kul! I våras kunde vi se dig i "Kändisklipparna" i SVT Flow, ett program som handlade om dig och dina kollegor på salong "Bangs" i Stockholm. Varför valde du att vara med där?

— När jag fick erbjudandet om att vara med i programmet tänkte jag "Kul grej, varför inte?". Jag vet att många tror att mitt jobb bara är glamour hela dagarna, men så är det ju inte. I Kändisklipparna ville jag visa upp alla sidor av mitt jobb. Visst är det mycket i det som är lyxigt, men det är också tidiga morgnar, sena kvällar och mycket slit bakom kulisserna.

Mest läst

Förstår! Men Marre. Som de flesta vet, är det dig kändisarna anlitar när de vill styla sig, vilket också tydligt framgick i programmet. Vilka är dina främsta "kändiskunder?"

— Min kundkrets är väldigt bred och jag klipper såklart inte bara kändisar, alla är välkomna till min salong. Men visst, jag har en del kändisar som är stammisar hos mig. Rebecca Stella är en dem, och är också en mycket god vän till mig som jag även stylar och klipper. Nyligen fick jag äran att styla den amerikanska skådespelaren Robert Davi, det var väldigt kul. Kenza, Camilla Läckberg , Fanny Lyckman, och Elin Lanto är också stammisar hos mig. Det är en lyx att få hänga med sina kompisar på jobbet och ha kul! Det är det viktigaste för mig, och det är så jag får min energi och kan jobba så intensivt som jag gör. Det blir en slags källa till inspiration.

Storbloggaren Kenza är en av stammisarna. Här är hon stylad av just Marre.

Härligt! Du har fått äran att göra Sveriges prinsessa, Sofia Hellqvist frisyr inför det kungliga bröllopet i juni. Wow säger vi! Hur känner du inför det?

— Sofia är en mycket god vän till mig. Jag är övertygad om att bröllopet kommer bli fantastiskt fint!

Det tror vi också, så spännande! Men vad är kändisarna ute efter för frisyrer till tv-inspelningar, galor och fotograferingar? Vad är det vanligaste för tjejer att göra då?

— Tjejer med långt hår vill ofta ha ett välvårdat svall, och de vill gärna ha snygga lockar av olika slag. Till galor och fotograferingar är det mer "Hollywood-lockar" som gäller, och till tv-inspelningar brukar jag göra mer naturliga mjuka lockar så att det inte ser för stylat ut. Och något som alltid funkar är en klassisk blow out.

Alright! Och vad tycker du själv är snyggast?

— Jag älskar min frus hår, haha. Hon har den perfekta längden på håret och är liksom alltid snygg.

Vad är det fulaste du vet när det gäller frisyrer? Vad skulle du säga är ett riktigt "Big no no"?

— Haha, big no no's har man ju sett lite på senare tid. När folk gjort helt misslyckade Ombres!

Haha! Om vi snackar trender. Vilka hårtrender är det som egentligen gäller nu i sommar?

— En tydlig hårtrend vi ser är naturligt stylade vågor. Den här trenden syns överallt och det bästa är att det funkar för alla tillfällen, oavsett om du ska på beach party i Santa Teresa eller om du glider omkring i posha Portofino. För att få till den där naturligt "salta och lagom stylade looken", använder jag en Sea foam från TRESemmé. Den ger en bra struktur och det är enkelt att få till stylingen hemma i badrummet.

Många drömmer om att få hamna i händerna på Marre.

Och vilka är dina absolut bästa tips för att få bra kvalité på håret? Har du något hemligt knep?

— Man ska inte tvätta håret så ofta, helst en gång i veckan bara. Sedan ska man använda återfuktande produkter och ett bra värmeskydd när man stylar, helst i samband med tvätttillfället. Därefter ska man bara låta håret vila .

Då vet vi! Nyligen öppnade du en ny, större salong i Stockholm, men fortfarande med samma namn. Vad är dina planer för framtiden?

— Salongen växer och det känns grymt i vår nya lokal på Riddargatan! Jag vill att vi fortsätter att växa, kanske även utanför Sverige… Vem vet?

Kul! Till sist Marre. Vem är din drömperson att en dag få styla?

— Definitivt Kim Kardashian, allt hon gör blir genast till en trend.

OK ladies. Cosmo tackar Marre för grym intervju, och nu lär ni alla ha stenkoll på vad som gäller i sommar. Bra va? <3

Vad tycker du?

Skönhet
Dela
Vad dina läppar säger om din personlighet och hur du är i en relation
Experten Jean Haner berättar allt om formen på dina läppar och dess betydelse.
Skönhet
Dela
ÄNTLIGEN en positiv effekt av akne - saktar ner åldrandet
Forskning, I love you!
Woman walking along street with Christmas shopping
Skönhet
Dela
Välj rätt typ av boot för dina ben
Nu när sommaren lider mot sitt slut...
Woman putting on brassiere
Skönhet
Dela
Hur du tar på dig BH:n visar hur du är som person
Framknäppt, bakknäppt, aldrig uppknäppt... du kan aldrig ana vad din metod säger om din personlighet
Skönhet
Dela
10 sminkrelaterade saker som killar sk*ter fullständigt i
När en kille fått frågan om det absolut viktigaste hos en partner, så finns det ingen kille som svarat "tjocka ögonfransar"
woman smiling whilst pouring a glass of water
Skönhet
Dela
Vad 2 liter vatten om dagen kan göra för din hud
Tried & tested: 2 liter vatten om dagen
Skönhet
Dela
Jag tvättade inte mitt hår på två veckor och detta är vad som hände
Fettigt, äckligt och otroligt svårt är bara förnamnet.
Skönhet
Dela
Dagliga missar som förstör ditt hår
Detta är anledningarna till att ditt hår inte växer ​
Skönhet
Dela
Detta säger Tinder om din självkänsla
Swipe, swipe, swipe
säger din frisyr om dig
Skönhet
Dela
Det här säger din frisyr om din personlighet
Ditt hår avslöjar mer om dig än du kanske tror