Hej Marre! Nu är sommaren äntligen här. Hur ska man tänka gällande håret nu denna årstid?

— Nu i maj månad så tycker jag att man bör gå och klippa sig hos en frisör. Man ska tänka "vårstädning", att du inte bara gör det hemma med dina saker eller i garderoben, utan att du även kör en sådan städning gällande ditt hår! Att klippa sig precis innan sommaren är något av det bästa som man kan göra så att håret håller sig i bra kvalité över dessa soliga månader. Man klipper av det som är slitet för sommartid växer håret väldigt mycket tack vare solen. 

Marre stylar kändisarna till vardags. Här sitter storbloggerskan Angelica Blick i frisörstolen.
Advertisement - Continue Reading Below

Alright, men hur skyddar man egentligen håret bäst? Det är många som brukar bränna sig i hårbotten under sommaren...

— Ja precis, det är vanligt att man gör det. Man ska använda produkter som innehåller UV-skydd, proteiner och fukt. Det är superviktigt! Sol är väldigt bra för håret, men i små mängder om du förstår vad jag menar? Du ska vistas lagom mycket i solen för annars sliter du på håret, och som du sa - då kan man också bränna hårbotten. 

Most Popular

Ah, förstår! Du Marre. Backslick har varit inne ett tag, (den så kallade "Wet-looken"), och vi har kunnat se det på Hollywoodstjärnorna såsom Blake Lively, Kendall och Kylie Jenner. Kommer detta fortfarande att vara trendigt?

— Exakt, det har varit inne ett bra tag nu och det kommer det definitivt att fortsätta att vara! Detta är egentligen bästa säsongen för att köra på den looken då man till exempel vistas mycket på stranden. Då är detta perfekt och blir väldigt enkelt att få till själv. 

Kendall Jenner är ett stort fan av denna fantastiska look.

Men hur får man till en snygg backslick-look allra bäst då?

— Försök att alltid ha med dig en bra kam i väskan och dra allt hår bakåt, därefter så kan du slänga i lite gelé eller mousse! Denna look är väldigt bred och funkar både på beachen eller på fester/galor, vilket har blivit otroligt populärt på senare tid. Det är verkligen så inne just nu. 

Funkar det att köra på detta oavsett om man har långt eller kort hår? 

— Ja absolut, det funkar vilket som. Titta bara på Kim Kardashian som har haft denna look både i kort och långt hår. Allt hon gör slår i hela världen.

Vid vilka tillfällen tycker du att denna look passar bäst? Du nämnde galor och på stranden, men något mer?

— På jobbet till en dressad kostym, det är också riktigt snyggt.

Vilka frisyrer kommer vi att kunna se kändisarna i denna sommar? Det lär ju du om någon ha stenkoll på!

— Många har ju klippt den där kortare loben så vi kommer att se mycket beach-waves! Det är ute med lockar, dessa ska istället vara mer vågiga. Rak föning är också något som man kommer att se kändisarna i. Håret ska se naturligt ut så inget plattat hår. 

Nämn några svenska exempel på kändisar med dessa frisyrer!

Gina Dirawi, bloggerskorna Fanny Lyckman och Angelica Blick. 

Nämn ett "Big no no" denna sommar hårmässigt?

— Oj, haha. Det där är svårt alltså… 

Haha, vi skippar den då! Vad har du på gång själv framöver?

— Det kommer att komma ut några filmer på Youtube nu med TRESemmé och kända profiler där jag i sin tur stylar dem. Senast var det Janni Delér.  Jag ska förhoppningsvis öppna upp en frisörskola inom ett halvår, och sedan har jag ett projekt med Hannah och Amanda Schulman där vi nu håller på att filma på salongen för fullt. Detta kan jag inte uttala mig mer om i nuläget, men det kommer att bli så grymt! 

Men WOW vad roligt! Och en skola?! Kul! Lycka till med allt Marre. Och nu slutligen - vilka var kändisarna du senast stylade?

Ace Wilder, Molly Sandén och Victoria Silvstedt. Och allra senast var det Gina Dirawi inför Eurovision Song Contest!

För att följa grymma Marre (och hans håräventyr bland kändiseliten), så gör ni det lättast på hans Instagram🙋

Vad tycker du?