Precis som spraytan och lösögonfransar, så är hårförlängningen en klassisk "beauty booster" som du gärna håller lite diskret. Micro-ringar och clip-ons kan ge dig tjockare och fylligare hår och inte bara längre lockar! Men, samtidigt som de kan förbättra ditt utseende, kan de också bringa en del stress... Till och med Jennifer Lawrence råkade den här veckan visa upp sin lilla hemlighet för världen - att hon just använder sig av extensions! Detta blev synligt när hon bar sitt (förlängda) hår i en slarvig knut (som ni kan se på bilden ovan). Oops! SÅ, för att undvika att göra samma misstag som Lawrence, och säkert en hel del andra runt om i världen - testa dessa tips från Cosmo och hårförlängningsexperten Whitney Marie:

Advertisement - Continue Reading Below

1. Håll det kort och chict

Hur lockande det än må vara att rocka din inre Rapunzel och lägga i superlånga extensions, så är det bättre att göra det mer naturligt. Välj framförallt alltid längd efter ditt hårs egna längd och förutsättningar!

2. Trimma, trimma, trimma

En väsentlig del i en förlängning, är att göra en noggrann klippning! OCH kom ihåg att alltid matcha förlängningen med din nuvarande frisyr. De flesta clip-ons kommer med avklippta, raka ändar, så vi föreslår att du tar med dem till din frisör, och ber om att få en tillklippning som passar bättre!

Most Popular

3. Färga till perfektion

De flesta clip-ons kommer i basfärger där du kan hitta en ton som är mycket lik din egen, vilket är grymt bra! Men, för att göra det ännu bättre kan du addera highlights och mörkare slingor för att göra färgen mer levande och passande till dina naturliga skiftningar!

4. Använd locktång

Om du tycker att det är svårt att få dina extensions att smälta in i ditt vanliga hår, så kan du testa att försiktigt "våga ihop håret" eller locka med en locktåg. Brukar bli snyggt!

5. Tvätta innan du använder

Nya extensions har ofta en "ultraglossig finish". Det kanske ser snyggt ut att titta på, men det är antagligen inte så lätt att få till samma gloss på ditt egna hår senare. Som tur är, är det ett lätt åtgärdat problem. Det enda du behöver göra är att tvätta dina extensions INNAN du använder dem, så tappar det en del av glansen. Ont om tid? Testa att lägga i lite hårspray eller annan texturspray för att ge dem en lite busigare look. Brukar se naturligare ut!

6. Tupera i fästet

För att hindra dina clip-ins från att glida ner, kan du använda en kam och försiktigt tupera håret i botten (där du ska sätta fast clipsen). Kom ihåg att INTE sätta dom för nära din bena och inte heller för långt ner i nacken. Viktigt!

7. Dölj extensions i en uppsättning

När du vill bära ditt hår uppsatt, se då till att det finns tillräckligt med hår för att dölja dina extensions. Spraya en mjuk hårborste med hårspray och borsta ditt egna hår över fästena på dina extensions när du stylar. Om de fortfarande syns, kan du testa att festa dina clip-ons upp och ned längs med dina rötter, så att de följer samma riktning som de uppsatta håret.

8. Spana in dig själv

Spana in dig själv i spegeln från alla vinklar innan du går ut (oavsett om du har paparazzis som väntar på dig eller inte!), för att försäkra dig om att dina extensions INTE stickar fram någonstans. För det är inte classy någonstans girls..! OK?

Från: Cosmopolitan

Vad tycker du?