Här är listan på dagliga missar som förstör ditt hår - och hur enkelt du undviker de.

1. Du klipper håret för sällan. Om du har oklippt hår drabbas du rätt snabbt av kluvna och sköra hårtoppar. Om du inte klipper bort de kluvna topparna fortsätter håret att splittras, vilket kommer i sin tur få ditt hår att växa långsammare. Enligt Stockholms frisören, Rickard Pååg, ska du klippa håret var sjätte till åttonde vecka.

Advertisement - Continue Reading Below
beyonce sassy hair flip sassy model sassy af

2. Uppsatt & för hårda tofsar. För tighta tofsar och hästsvansar förstör ditt hår, kan orsaka spänning i rötterna och irritera din hårbotten. Försök att undvika gummisnoddar då dessa är det värsta för håret. Ditt bästa alternativ är silikonsnoddar eller ännu bättre, en fläta.

3. För mycket hårprodukter. Hårspray, vax, torrschampo och andra hårprodukter må vara underbara men inte för ditt hår. Det finns risk att de förstör ditt hår och irriterar din hårbotten. Prata med din frisör om när, hur och varför du ska använda dina produkter.

Most Popular

4. Du borstar håret när det är blött. Detta är ett big no no! Blött hår kammas och torrt hår borstas. När håret är blött är det som mest känsligt, så försök att undvika borsten och handduken för att torka håret.

hair us celeb tips tricks

5. Du använder balsam och inpackning fel. Om du är en sådan som skippar balsamet är det dags att börja med en gång. Balsam stärker, vårdar och gör håret mjukt. Om du väljer att skippa detta steg, för att du tror att det gör håret fett - gör det inte! Balsam försluter hårstrået, som efter schamponeringen återfår sin glans och elasticitet igen. "Att tvätta håret utan balsam är som att borsta tänderna utan tandkräm", säger Pååg.

Vidare ska inpackningen göras direkt efter schamponeringen och innan balsamet. För att inpackningen ska kunna göra sitt, måste fjällskiktet vara öppet, vilket är precis efter schamponering.

6. För mycket värme. Om din platttång eller hårfön är för varm kan det finnas risk för att du förstör ditt hår, då värme kan minska hårets naturliga fuktighet och orsaka skador längre fram. Detta är inte något som förstör ditt hår men ditt hår blir snabbare fett om du använder en hårfön.

funny hair monkey blow dry

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?