Marre Hitti: Även om du blir känd ska du aldrig glömma var du kommer ifrån

Marwan "Marre" Hitti behöver ingen närmare presentation. Idag vet de flesta vem frisören är då han ofta syns i tv-rutan och anlitas av Sveriges främsta kändisar och bloggare. För att inte tala om vår vackra Prinsessa Sofia. När vi får tag på Marre har han nämligen precis gjort vid prinsessan i håret. Vi lyckades därefter få ett snack med "Frisörernas Picasso" om vilka hårtrender vi ser just nu, vilka festfrisyrer som gäller i år och vad han själv tyckte om prinsessans bruduppsättning i somras – något han valt att aldrig kommentera förrän nu. Dessutom berättar kändisfrisören om vad för motto han har här i livet. Ödmjuk som få och talang som en gud. Man kan bara älska Marre..!

Mest läst

Hej Marre, vad roligt att det går så bra för dig, och vad härligt att du ville prata med oss på Cosmo igen! 

 Hej! Självklart, inga problem. Ja, haha det har blivit en del skriverier om mig nu på senare tid så det känns jättekul faktiskt. 

Ja du förtjänar det! Det känns som att de flesta i branschen pratar gott om dig, att du är så ödmjuk, har fötterna på jorden och verkligen har talang för ditt jobb. Hur känns det och varför tror du att du uppfattas så?

 Det känns såklart jättekul att höra! Alltså, att ha fötterna på jorden och vara ödmjuk, det är mitt motto och jag tycker att alla borde vara så. För även om du blir känd och stor så ska du aldrig glömma din bakgrund, var du kommer ifrån eller hur du tagit dig dit där du är idag. Det är väldigt viktigt för mig att inte förlora den grunden.

Advertisement - Continue Reading Below

Förstår. Och något som vi på Cosmo tycker är fantastiskt härligt att se är hur bra det gått för dig sedan du vann Paradise Hotell för flera år sedan. Du var trots allt den man hejade på back in the days! 

 Hahaha men vad kul att du säger det! Vad glad jag blir. 

Åh, haha vad roligt! Men återigen, varför tror du att just du fått så positiva kommentarer från folk i branschen?

 Jag tror att det dels handlar om kvalitén på mina jobb, och dels att det jag gör går jag in 100 % för, men samtidigt har jag fötterna på jorden. Jag tror att det är en kombination av allt egentligen för man kan ju inte bara ha fötterna på jorden och lyckas som frisör, nej man måste vara duktig på sitt arbete också. Jag är duktig på en bredare skala och inte bara specialiserad på en sak, utan jag är duktig på allt när det gäller hår. Så vad man än gör hos mig, så blir det bra! Vissa andra frisörer kanske är lite mer nischade på andra saker och duktiga på det. Jag gillar att satsa på den lyxiga biten och det blir kanske på en liten annan nivå då…

Marre menar att man ska ha fötterna på jorden, men att det är viktigt att vara duktig på sitt arbete också.
Mest läst

Ja, det känns lyxigt att gå till dig. Och man ser ju hur duktig du är och hur nöjda dina kunder verkar vara. Men vad tycker du själv att du är bäst på?

 Folk söker ju upp mig från hela världen för mina färger som jag gör, vilket är superkul. Det är det som jag blivit störst på genom Instagram. Sedan är jag grym på styling och föningar, så det är väl det jag kan säga att jag är bäst på. Styling och färg!

Det är det du tycker är roligast också?

 Ja absolut, och om man tycker någonting är roligt så blir man också bra på det. 

Men om vi pratar lite kring hösten och vinterns hårtrender Marre. Vad ser vi i år?

 Det som vi ser mycket just nu är de lite mer djupare färgerna. Gyllene och ljusa champagnefärger är helt klart inne. Det som kommer att komma mer och mer nu framöver är till exempel honungsfärgade toppar med inslag av guld och champagnefärgade effekter med en djupare ljus botten. Det ser vi mycket på min salong nu. Vi ser också till att man blandar färgerna så att de passar med personens hudton. 

Något annat?

 Ja, många tror att bara för att det blir höst så ska man färga sig mörk och det är inte alls nödvändigt, tvärtom! Det är ett "big no no" faktiskt. Nej, man ska istället försöka behålla den somriga känslan genom denna mörka årstid så man slipper hamna i depressioner, haha. Vill man ha lite mörkare så kan man istället bara köra på några inslag av kopparfärg, och kanske göra det lite ljusare. Man ska inte färga hela håret i den färgen om du förstår vad jag menar?

Absolut! Låter supersnyggt. Men hur tar vi bäst hand om håret denna årstid? Och vilka produkter bör vi satsa på?

 Jag tänker lite såhär, ditt hår har ju gått igenom sommaren vilket gör att det också blir slitet och extra torrt. Därför tycker jag att man definitivt ska använda sig av inpackningar och framförallt gå till en frisör och göra en "kur". Kuren går i sin tur in på djupet av håret och bygger upp det inifrån. Vi har en ny produkt här på salongen från L'Oréal som heter Pro Fiber som jag rekommenderar. Efter en sådan behandling kommer håret att skina och se friskt ut igen, och man behöver verkligen ha en sådan kur med tanke på hur statiskt håret lätt nu kan bli under vintern! Något som jag absolut inte kan leva utan denna årstid är en olja från TRESemmé. Den kan man ha nära till hands i väskan och bara dra i lite i topparna när man känner att håret börjar bli statiskt. Då försvinner också torrheten. Så mitt tips är att man ska gå till en frisör, klippa topparna, göra en djup kur och fram med oljorna efteråt! 

Grymt bra tips Marre! Alla får vi ju plats med en liten olja i handväskan. Sist vi pratade med dig så hade du fått äran att göra din goda vän prinsessan Sofias bruduppsättning, som blev så vacker! Vad tyckte du själv om resultatet?

 Såhär är det. Det har ringt massor av tidningar från olika länder, bland annat USA. People Magazine ringde mig till exempel, men jag har inte kommenterat någonting om detta till någon ännu. Det enda jag kan säga är att jag var jättenöjd med resultatet på Sofia, och jag fick jättefin respons efteråt. Det är det jag kan säga men inte mer… 

Advertisement - Continue Reading Below

Förstår att du är nöjd. Hon såg verkligen fantastisk ut! Om vi går tillbaka till hårtrenderna igen. Var hittar du all din inspiration egentligen?

 Det är så svårt att säga exakt var jag hämtar den… Självklart går jag på kurser och åker runt om i världen för att finna inspiration. Jag går till exempel alltid in i frisörsalonger när jag är utomlands just för att se hur de jobbar där. Jag skulle nog vilja säga att jag har en tendens att suga in mig av allt som händer runtomkring mig, och personer som jag ser på gatan, på tunnelbanan eller på Pinterest och Instagram

Mest läst

Aha, det kanske är det som gör att du är så jordnära också Marre, att du faktiskt bryr dig om vad du ser på gatorna och håller koll på din omgivning?

 Haha ja, det måste man ju göra!

Du, alla går vi igenom dagar då håret inte riktigt är ens bästa vän, särskilt nu höst och vintertid. Om man har en bad-hairday, vad gör man då? 

 Torrschampo och en slarvig uppsättning med någon fläta i är det jag rekommenderar. Då ser det ut som att du gjort det hos frisören! Tänk på att göra det väldigt enkelt, och gärna lite bohemiskt, vilket är inne just nu. Torrschampot tar bort det som är fett och ger håret stadga så du kan jobba med det lite lättare.

Perfekt! Några andra tips våra Cosmoläsare hade uppskattat är vad för festfrisyrer vi bör satsa på nu till Halloween, jul och nyår. Vad säger du om det?

 Slarviga uppsättningar är alltid snyggt, och bohemiska lockar. Något bloggerskorna Fanny Lyckman och Janni Delér nu gillar är jättetunna lockar med lite afrokänsla! Jag har tagit in en locktång från USA som just tar fram detta. Det är en jätterolig grej att göra faktiskt, att man lockar håret på ett helt annorlunda sätt än vad man brukar! När det gäller styling på Nyårsafton så tycker jag att man kan lägga ner lite mer tid på håret och gå på med lite tuffare, lyxigare och roligare uppsättningar. Självklart är Hollywoodlockarna ett säkert kort då också. 

Ja, det är alltid snyggt! Till sist Marre. Innan vi tackar dig för den här gången måste vi ju höra vad du har på gång framöver, för det känns som att du alltid har något att göra?

 Haha ja, man ser mig lite här och där nuförtiden och i lite olika tv-program. Jag kommer bland annat att synas i ett avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" till exempel, och förra veckan syntes jag i ett program med Gunilla Persson. Jag har dessutom två grejer på gång som jag inte kan avslöja riktigt ännu... 

Spännande! Och förresten. När vi nu ändå har dig på tråden, finns det någon frisyr som du känner att alla kvinnor passar i, oavsett om de har kort eller långt hår?

 Ja, då skulle jag säga stora vågor, stora lockar. Det passar alla i! Men något som är bra att tänka på när man har kort hår, är att man inte ska locka det för mycket, tänk bohemiskt. Då blir det bra. Dra lockarna neråt och låt de inte värmas länge, och få till en bra volym. Då har ni det!

Alright ladies. Nog kan han allt sin grej den där Marre! Och blir ni nu sugna på att se MER av Marres arbete (klart att ni vill), eller bara hänga med i hans grymma vardag på kändissalongen "Bangs" i centrala Stockholm, så ska ni spana in den mannens Instagram 4-sure! 😎 Det gör ni genom att klicka HÄR!

COSMO ♥ MARRE. 🙌

Vad tycker du?

Bra och enkelt skönhetstips
Skönhet
Dela
Klementinen - en riktig hjälte för både ut- och insida
Låt klementinen bli hud, hår och kropps bästa vän
Skönhet
Dela
Vad dina läppar säger om din personlighet och hur du är i en relation
Experten Jean Haner berättar allt om formen på dina läppar och dess betydelse.
Skönhet
Dela
ÄNTLIGEN en positiv effekt av akne - saktar ner åldrandet
Forskning, I love you!
Woman walking along street with Christmas shopping
Skönhet
Dela
Välj rätt typ av boot för dina ben
Nu när sommaren lider mot sitt slut...
Woman putting on brassiere
Skönhet
Dela
Hur du tar på dig BH:n visar hur du är som person
Framknäppt, bakknäppt, aldrig uppknäppt... du kan aldrig ana vad din metod säger om din personlighet
Skönhet
Dela
10 sminkrelaterade saker som killar sk*ter fullständigt i
När en kille fått frågan om det absolut viktigaste hos en partner, så finns det ingen kille som svarat "tjocka ögonfransar"
woman smiling whilst pouring a glass of water
Skönhet
Dela
Vad 2 liter vatten om dagen kan göra för din hud
Tried & tested: 2 liter vatten om dagen
Skönhet
Dela
Jag tvättade inte mitt hår på två veckor och detta är vad som hände
Fettigt, äckligt och otroligt svårt är bara förnamnet.
Skönhet
Dela
Dagliga missar som förstör ditt hår
Detta är anledningarna till att ditt hår inte växer ​
Skönhet
Dela
Detta säger Tinder om din självkänsla
Swipe, swipe, swipe