Snart är sommaren äntligen här och vem vill då inte ha lite snygga naglar till festerna och strandhänget? Cosmopolitan tog ett snack med kändisarnas nagelstylist Frida Selkirk om sommarens nageltrender!

Hej Frida! Vi på Cosmo är supernyfikna på vad för nageltrender som gäller nu i sommar. Vilka färger bör vi satsa på och ska det vara korta eller långa naglar?

– Nagelvärlden är härlig just nu! Precis som med modet finns det flera trender parallella med varandra, så man kan välja fritt mellan round, pointy eller square. Långa eller korta spelar heller ingen roll, den stora trenden är just att ha dem fixade.

Advertisement - Continue Reading Below

Vad vi förstått är det många kändisar och bloggare som gillar köra mönsterlackning hos dig! Om vi ska våga oss på någon form av mönster, vad skulle du säga att det borde vara i så fall?

– Mönstermässigt ser vi mycket "negative space", alltså att man lämnar nakna partier i lackningen. Rena grafiska linjer och alla former av shading, ombres och toningar är också stort!

Okej! Och bästa tipsen till att hålla naglarna i bra kvalité under sommaren?

– På sommaren mår naglarna i regel alltid bättre, värmen och solljuset gör att vi producerar mer keratin i kroppen och nageln blir starkare. Vi är heller inte lika torra.
Olja och glasfil är konsumentens bästa redskap hemma. Ett riktigt bra över och underlack är värt att investera i. Mina personliga favoriter är ESSIES "ridgefiller" som bas, och LUMOS topcoat som förseglar.

Most Popular

Vilken skulle du säga är din absoluta favorit-lackning till sommaren?

– Schackrutiga svartvita naglar dör jag för just nu...

I februari gjorde du en fantastisk fin lackning i NK-stil, där naglarna prydde en snygg Alexander McQueen-clutch. Du har gjort flera tidningsomslag genom åren. Vilket är du mest nöjd med?

– Det finns massa underbara bilder jag gjort i magasinen, bland annat ett för i ELLE trend och Chic som är grymt snygga, så jag kan nog inte välja någon favorit.

Fridas Alexander McQueenlackning.

Vilka märken på nagellack skulle du rekommendera är allra bäst och snyggast?

– De flesta märkerna idag har steppat upp och gjort om både sin formula och sina penslar till nagellacken så nu finns det faktiskt väldigt mycket bra på marknaden, men ESSIE, Dior och OPI är gamla favoriter till mig.

Till sist! Vi på Cosmo fullkomligt älskar naglar i snygga färger. Varför anser du att det är så viktigt med att ha fina naglar?

– Nu för tiden anses manikyren vara mer en del av din outfit än din makeup! En kul och relativt billig accesoar som är lätt att variera. Missmatcha, piffa up eller tona ned en annars ganska tråkig, eller bara vardaglig styling, är en lätt sak för alla med just nagellack.

Alright tjejer, då har vi koll på vad som gäller i sommar! Bra va?

Vad tycker du?