Mest läst

Hej Sofi, välkommen hem till Sverige igen! Vi hörde att du gått och blivit ambassadör för nagellacks-märket ESSIE, hur kom det sig att du valde att hoppa på det här?

– Tack snälla! Jag tackar nej till 9 av 10 samarbeten och är väldigt selektiv med vad jag tackar ja till för jag känner att jag vill ha använt produkten i fråga och ha haft den antingen i min garderob eller i mitt badrumsskåp för att kunna säga just ja. Med ESSIE kände jag ett självklart ja eftersom det är ett märke som jag själv haft på mina naglar i så många år! Mina läsare vet dessutom det, och har ofta kommenterat och ifrågasatt vad jag målat mina naglar med. Detta är ett sätt att ge tillbaka till dem...

Advertisement - Continue Reading Below

Förstår, kul! Vi har givetvis kikat in dina lack och val av färger och tycker att du lyckats bra. Vi gillade speciellt "Ballet slippers". Urgulliga namn by the way! Vilken skulle du säga är din egna favorit?

– Åh tack, vad kul att ni gillar dem! Men jag är nog precis som du, "Ballet slippers" är det lacket som jag blev introducerad för först och köpte från ESSIE. Detta var när jag gick in på en nagelbar i New York och bara sa till dem att 'sätt på det som säljer bäst, ge mig bestsellern!', och så var det just det lacket. 

Mest läst

Perfekt ju! Till "Alla hjärtans-dag" nästa vecka passar ju dessa nagellack jättebra, och nude är alltid snyggt, eller hur känner du där?

– Ja absolut, det är kvinnligt och känns enkelt. Lack behöver inte vara så avancerade, en snygg röd färg eller en snygg nude färg är verkligen alltid fint!

Om du skulle välja en outfit med tillhörande nagellacksfärg, vad skulle det bli då?

– Vet du vad? Jag har faktiskt satt på mig min vårlook idag, haha. Jag tror på en vit skjorta fast med en ny twist tillsammans med blå denim och blå-gråa naglar. Det sticker ut fint till en sådan klassisk outfit tycker jag! Less is more.

(Spana in en del av Sofi's outfit på Cosmopolitan Sveriges Instagram)

Vi håller verkligen med, supersnyggt! Men du Sofi, vi kollade faktiskt upp en gammal intervju på dig som du gjort för några år sedan och där säger du att du ofta biter på dina naglar när du blir nervös. Så, hur går det här ihop med att vara ambassadör för ESSIE då? Haha… Är ovanan kvar?

– Haha, ja det stämmer att jag har sagt det! Ovanan är kvar men inte alls lika mycket. Som du ser så har jag lyckats att ta mig ur detta (*visar upp naglarna*), men däremot kommer jag alltid att gå på korta naglar för jag vet att jag inte kan hantera långa. Det skulle aldrig gå! Jag åker skidor i alperna och sedan har jag ju barn…

Sofi vägrar att ha långa naglar och trivs helst i korta.

Men har du något tips till andra tjejer som biter på naglarna? För som du säger, du har ju faktiskt tagit dig ur det…

– Det är precis som med alla dåliga vanor att om du väl lyckas bryta ett mönster, så går det lättare. Min grej var att se till att alltid ha naglarna målade och fina så att jag inte ville förstöra mitt tjusiga lack! Man ska underhålla dem helt enkelt, det är mitt tips! 

Smart! Men i vilka situationer skulle du säga att du blir nervös om vi nu pratar om det här med att bita på naglarna. Många tjejer gör ju samma sak vid sådana tillfällen...

– Ja precis, men jag själv har blivit mindre och mindre nervös nuförtiden. Jag har alltid försökt att utsätta mig för situationer som gör mig nervös, och ju mer sådana man gör, desto lättare är det att sluta bli det. Den här veckan är ett sådant typexempel på en situation, för då ska jag hålla ett föredrag på Handelshögskolan i Stockholm. Det är ett sådant moment där man lätt kan få en svettmustasch, men då är det också perfekt tycker jag och tackar ja till det, haha!

Ja, det är lite så som du jobbat hela din karriär va?

– Ja alltid! Är det live-tv tackar jag alltid ja, för vad som helst kan hända. Sportsammanhang är också en sådan grej, eller att utmana en kille i något. Innan jag till exempel träffade min fästman så var mina dejter upplagda på det viset, haha.

Haha är det sant?! Men på tal om din karriär. Du har ju jobbat hårt för där du är idag. Har du några karriärtips till tjejer?

– Ja, jag har hur många som helst! Cosmopolitan är ju en tjejtidning med kvinnlig målgrupp och det jag skulle vilja tipsa er tidning om är något som jag själv gillar att pusha på just nu och det är att försöka få tjejer att stötta varandra, istället för att konkurrera med varandra! Det måste vi tjejer bli så mycket bättre på tycker jag. Tjejer ska snacka upp en, inte ner en. Och om man har läst mina "Elsa-böcker" så är ju mottot "If you snooze, you lose". Har man en bra idé, så kör på det! Man ska inte tänka att det inte går, eller att det kommer gå åt helvete. Man ska tänka tvärtom, att det kanske kommer flyga istället, då går det oftast. Jag personligen är en ganska orädd person, vilket har hjälpt mig i karriären… En annan viktig sak att också tänka på är att försöka skapa sig ett eget litet "dreamteam". 

Advertisement - Continue Reading Below

Dreamteam? Berätta!

– Ja, att man kanske drar ihop ett gäng som man inspireras av eller någon som man tycker är bättre än en själv på någonting. Man ska inte se det som konkurrens utan mer som en tillgång! Till exempel när jag startade The You Way så gjorde jag research kring vilka bloggare jag skulle vilja ha med, och istället för att då välja två som kanske var lite sämre än man själv, gjorde jag helt tvärtom. Ja valde två som jag själv inspirerades av och som jag tyckte höll en hög nivå, vilket blev Pernille Teisbaek och Anine Bing. Det blev superlyckat! 

Sofi med Pernille och Anine i New York.
Mest läst

Verkligen! Du har ju bott i NYC ett bra tag. Hur skulle du säga att arbetsklimatet är där jämför med här i Sverige?

– Jag hade ju världens drömupplägg för jag jobbade ju mot Sverige och drev Sofi's mode, skrev Elsa-böckerna, och satt ju i princip helt själv och var frilans i den staden. Så jag slapp det där hierarktiska som är där borta, och slapp på sätt och vis då också att armbåga mig fram. Det var skönt! 

Men om man känner för att flytta dit, vad borde man då tänka på? 

– Jag tycker att man absolut måste ha en plan på vad man ska göra där, innan man beger sig dit. Det är lätt att annars ryckas med i partylivet och allt det där. Det är så mycket som lockar i en sådan storstad.  

Förstår! Du Sofi, du har ju upplevt en hel del i dina karriärdagar. Har du något motto du lever efter?

– Ja verkligen, jag älskar att ha det! Om man googlar på Sofi's snapshots, "happy weekend" då kommer man se hur många motton jag älskar, haha. "Pressure creates dimonds" är en favorit för jag älskar det där att pusha sig själv för att nå högre. 

Ja, den älskar vi också! Du umgås med många offentliga personer, vem är den mest kända du hängt med eller träffat på? Har du blivit starstrucked någon gång?

– När jag var 25 år så träffade jag Justin Timberlake i NYC och gjorde en intervju, och jag tappade nästan lite fattningen över att stå där med honom, haha. I efterhand kan jag bara skratta åt det, men jag betedde mig ungefär som en tonårstjej där och då, haha. Sedan har jag även träffat hon som spelar Samantha i Sex and the city. Hon hade någon slags råhärlig glöd, och var nästan ännu mer än sin karaktär i verkligheten! Hon strösslade dessutom med komplimanger och var jätterolig att få intervjua…

Wow, härligt! Om vi snackar lite kläder istället, något du är bra på. Vad ska man köra på för outfits i vår enligt Sofi Fahrman?

– Åh i vår skulle jag köra på avklippta byxor med lite råa, fransiga kanter. Klipp av dina gamla jeans om du känner att du inte vill använda dem längre! Då framhäver man också skorna mycket mer, vilket jag gillar. 

Och vad borde man inte köra på?

– Jag tycker det är få som kan rocka en kort magtröja. Det är så svååårt tycker jag…

Favoritmärke?

– Loewe, det är mitt senaste handväsk-köp och om man kikar på deras vårkollektion för 2016 så var det mycket silver och vitt, och det gillar jag. 

Vad har du alltid i handväskan?

– Kamera. Jag utgår nästan alltid ifrån om jag får plats med en kamera eller inte. Kameran är basen till hela min karriär så jag vill inte missa ett kodak-moment…

Haha åh, det kan vi absolut förstå. Du som bott fyra år i New York måste ju verkligen sett hur stort varumärket Cosmopolitan är i världen! Vad är din relation till vår tidning?

– Ja exakt! Det var en del av tidningsutbudet som man konsumerade när man var lite yngre. Det är ett magasin som jag är superglad över att jag läste innan jag skapade Sofi's mode.

Yay! Och till sist Sofi, vad har du på gång framöver? 

– Jag skulle vilja göra en uppföljare till min bok Ready for takeoff som jag släppte i höstas, sedan skulle jag gärna vilja ta upp skrivandet med Elsa-böckerna igen, det vore jättekul. Annars kommer jag fortsätta att utveckla The You Way.

Cosmo tackade Sofi för en härlig intervju med mycket energi och inspiration. Glöm nu INTE att köpa hem lite snygga lack från den här ladyns "Nail polish wardrobe"-kollektion. Ni hittar dem på Åhléns, Kicks och H&M och kostar 129kr/st. 

Så... vad väntar ni på?! 😍

En snygg färgkombo av lack alá Sofi Fahrman finns redan nu att få tag på.

Vad tycker du?

Woman walking along street with Christmas shopping
Skönhet
Dela
Välj rätt typ av boot för dina ben
Nu när sommaren lider mot sitt slut...
Woman putting on brassiere
Skönhet
Dela
Hur du tar på dig BH:n visar hur du är som person
Framknäppt, bakknäppt, aldrig uppknäppt... du kan aldrig ana vad din metod säger om din personlighet
Skönhet
Dela
10 sminkrelaterade saker som killar sk*ter fullständigt i
När en kille fått frågan om det absolut viktigaste hos en partner, så finns det ingen kille som svarat "tjocka ögonfransar"
woman smiling whilst pouring a glass of water
Skönhet
Dela
Vad 2 liter vatten om dagen kan göra för din hud
Tried & tested: 2 liter vatten om dagen
Skönhet
Dela
Jag tvättade inte mitt hår på två veckor och detta är vad som hände
Fettigt, äckligt och otroligt svårt är bara förnamnet.
Skönhet
Dela
Dagliga missar som förstör ditt hår
Detta är anledningarna till att ditt hår inte växer ​
Skönhet
Dela
Detta säger Tinder om din självkänsla
Swipe, swipe, swipe
säger din frisyr om dig
Skönhet
Dela
Det här säger din frisyr om din personlighet
Ditt hår avslöjar mer om dig än du kanske tror
Skönhet
Dela
Hur 1 fotografering hjälpte mig överkomma ett liv av negativa kroppstankar
"I min jakt efter den 'perfekta' kroppen, behandlade jag den som skit​"​
Young woman with photo of aged eye over her own
Skönhet
Dela
5 tips som motverkar rynkor - på riktigt
Livsmedel som håller rynkorna på avstånd​ (och hur)